dimarts, 14 de desembre del 2010

ciència ficció

sensible i reflexiva

" a la terra, la vida mai no va saber trobar el camí bo. La ciència va créixer massa depressa i ens va deixar enrere, i la gent es va perdre en un batibull mecànic, com nens amb sabates noves: aparells, helicòpters, coets... Donaven importància a coses que no en tenien. Donaven importància a les màquines, per comptes de donar-la al fet de dominar-les. "


Les cròniques marcianes (1950)
Ray Bradbury

9 comentaris:

òscar ha dit...

Amb seixanta anys d'anticipació i ... Déu ni do com la va clavar en Bradbury!

polaroid mental ha dit...

sí, i tant!
allò que diuen: la història constantment es repeteix...

Wostin ha dit...

L'altre llibre "famós" d'aquest home "Farenheit 451" també s'anticipava un munt d'anys a la invenció de les xarxes socials, internet i els efectes (els catastròfics) que ténen en la gent, almenys a la dona del protagnista.

Si haguéssim de triar, qui deu ser el Bradbury del nostre temps?

polaroid mental ha dit...

Farenheit 451 no l'he llegida però si recordo llunyanament haver vist la pel.lícula. Espero que la crema de llibres no es converteixi en una realitat.

el Bradbury d'avui... em costa molt respondre aquesta pregunta no sóc gaire de llegir ciència ficció, tú qui proposes?

Wostin ha dit...

Doncs no sabia que hi hagués pel·lícula! El que deia de les xarxes socials és per que en el llibre parla "d'unes parets d'imatges" (o alguna expressió similar) que m'imagino com a monitors a gran escala on la dona del protagonista conversa amb molta gent alhora. La dona acaba bastant fotuda.

I per lo del candidat a nou Bradbury, doncs no en tinc ni idea... per aixo ho preguntava. Sols he llegit ciència ficció clàssica, com "El dia dels trífids" o "El fin de la infància" que són de fa molts anys, molt recomanables.

David ha dit...

Molt pertinent, aquest fragment d'en Bradbury. Tantes joguines tecnològiques ens estan fent oblidar que abans ben bé que vivíem sense tenir-les.
Salut!

polaroid mental ha dit...

wostin,
seguiré la pista dels llibres que proposes.

si David, és aquesta història de la tecnològia, es crea per millorar la vida i a vegades potser ens la complica massa per fer-ne un mal ús.

Oriol López ha dit...

Molt bona cita, me l'apunto!

Oriol López

polaroid mental ha dit...

Apuntada quedi, Oriol!